středa 3. února 2016

Artemis Fowl - Eoin Colfer

Artemis Fowl, jedná se o první díl ze stejnojmenné knižní série, vyprávějící netradiční příběh, v netradičním prostředí s netypickým hrdinou a jeho bodyguardem. Hrdinou je dvanáctiletý Artemis, dědic zločineckého impéria. Mladý Fowl je génius, který se po vzoru svého nezvěstného otce, rozhodne využít svoji inteligenci pro páchání zločinů. Má před sebou však nelehký úkol. Vzhledem k tomu, že se jeho otec ztratil, začal upadávat i jejich rodinný, zločinecký podnik, který chce Artemis zachránit, aby sobě i své labilní matce zachoval životní úroveň a dokázal svým předkům, že je pravým dědicem Fowlovského impéria.
A jak už to s Artemisem bývá, nic není tak obyčejné. Artemis chce spáchat zločin, který ještě nikdo dříve. Chce ukrást zlato skřítkům. Se svým bodyguardem Butlerem procestuje celý svět, aby zjistil nějaké informace o Národu, který žije v podzemí a spustí všechny své intriky.

Kniha mě mile překvapila a vždy mě mrzelo, že jsem knihy nečetla v dětském věku, jistě bych si je tehdy více užila. Příběh se autorovi zaručeně povedl, už jen díky novému světu, který si vysnil a dokázal ho propojit s tím naším. Nehledě pak na napínavé dobrodružství, které vás jistojistě vtáhne do samého děje. A díky  protivnému a egoistickému Artemisovi, který snad ani jiný být nemůže. Knihu hodnotím pěti hvězdičkami a doporučuji si ji přečíst zejména mladším ročníkům. Věřím, že kdyby bylo víc takových knih pro děti, určitě by i více četli.

Žádné komentáře:

Okomentovat